Ciasto bezglutenowe

Pizza na cieście bezglutenowym

Pizza bezglutenowa na zamówienie, wyrabiana ręcznie, tylko w rozmiarze 24 cm.

Ciasto bezglutenowe do pizzy powstało z myślą o osobach na diecie bezglutenowej. Jego recepturę opracowali nasi kucharze przy współpracy z dietetykiem. Spód do pizzy wyrabiany jest ręcznie na bazie mąki kukurydzianej z domieszką mąki ryżowej. Co dla wielu osób istotne, nie zawiera również nabiału. Nie możemy zagwarantować, że w 100% jest wolny od glutenu. Do produkcji tego ciasta, tak jak i pozostałych naszych produktów, nie stosujemy żadnych koncentratów, spulchniaczy, sztucznych ulepszaczy smaku, konserwantów, słowem żadnej chemii. Smak tego ciasta jest słodkawy za sprawą mąki kukurydzianej.

Pizzę na cieście bez glutenu można zamówić niemalże w każdym rodzaju, z uwzględnieniem wskazań żywieniowych dla osób na diecie bezglutenowej, aczkolwiek tylko w rozmiarze 24 cm. Dokonując zamówienia on-line, należy kliknąć rozmiar pizzy 24 cm. W rubryce "Wybierz ciasto" pojawi się zakładka "Z mąki bezglutenowej", którą należy zaznaczyć. Cena pizzy na cieście bezglutenowym wzrośnie, ale mamy pewność, że kupujemy dobry jakościowo i zdrowy produkt wolny od glutenu, a nie jego sztuczną namiastkę.