Nowe dania

Nowe smaki

Sekcja makaronów i sałatek z włoskim pazurem.  

Spaghetti lub penne możecie spróbować w 3 nowych odsłonach: z pesto bazyliowym naszej roboty, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem, czyli Pesto basilico, znaną Arrabiattę, przygotowywaną na pomidorach pelati z czosnkiem, chilli, parmezanem i natką pietruszki, oraz Al tonno, czyli sos śmietanowy z kawałkami tuńczyka, kaparami i parmezanem.

Zamieszaliśmy także w sałatkach, zmieniając totalnie skład sałaty z tuńczykiem, dodając sałatkę Burratę i plater włsokich tapasów z Focaccią, czyli Włoskie przekąski. Pierwsza oprócz kawałków tuńczyka i sałat podawana jest z brokułami, pomidorem suszonym, cebulą czerwoną, kaparami, parmezanem, prażownymi pestkami słonecznika i sosem winegret.

Śmietankowa Burrata DOP króluje na sałatach w asyście salami spianata piccante, szynki parmeńskiej, pomidorków koktajlowych, prażonych pestek słonecznika, oliwy z oliwek i pesto basilico naszej roboty.

Plater Włoskie smaki to idealna propozycja na spotkanie w więszym gronie. Znajdziecie tu i burratę DOP, i salami spianata piccante, szynkę parmeńską, oliwki, jabłuszka kaparów, suszone pomidory, pesto bazyliowe, i focaccię 24 cm.