Nowe pizze

Nowe pizze

Do naszego menu dołącza 5 nowych pizz inspirowanych Włochami i kuchnią roślinną.

Połączenie pizzy z ziemniaki może wydawać się dziwną wariacją, niemniej postanowiliśmy połączyć smaki z okolic Neapolu z naszym największym skarbem. Wszak Wielkopolska ziemniakami stoi. Pizza Wielkopolska w naszym wydaniu jest przygotowywana z sosem śmietanowym, mozzarellą, plasterkami ziemniaków, rokpolem, boczkiem, czosnkiem i rozmarynem. Do tego serwujemy sos chrzanowy naszej roboty na bazie najlepszego na rynku chrzanu W. Dymecki. 
Kolejna propozycja sięga do korzeni kuchni kalabryjskiej, skąd pochodzi salami spianata piccante. Pizza o tej nazwie oprócz wspomnianej lekko pikantnej kiełbasy, cenionej przez najbardziej wytrawnych koneserów dobrego jedzenia, podawana jest z sosem pomidorowym, mozzarellą, papryczką jalapeno, czosnkiem i pomidorem.
Do menu dołącza pizza Burrata na sosie pomidorowym, z szynką parmeńską, pomidorkami koktajlowymi, rukolą, sosem balsamico i oczywiście królową wśród mozzarelli - śmietankową, wspaniale rozpływającą się w ustach burratą DOP.
A teraz kolej na coś bez mięsa - pizzę Barbabietola z plasterkami przezdrowego buraka, mozzarellą, rokpolem, czerwoną cebulą, pestkami słonecznika i rukolą, a wszystko ułożone na sosie śmietanowym.
Na koniec coś lekkiego, chrupiącego, z czosnkiem i oliwą. Coś na ząb, na przystawkę, czyli Focaccia. Dodajemy ją również do naszych nowych włoskich tapas, które znajdziecie w sekcji sałatek pod nazwą Włoskie smaki.